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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
21/12/2023 |
Data da última atualização: |
21/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, K. F.; CARVALHO, S. C. DOS S.; CHAMILETE, S. A. M.; NASSU, R. T. |
Afiliação: |
KALISA FERNANDA SILVA, Universidade Estadual Paulista; SUELEN CRISTINA DOS SANTOS CARVALHO, Universidade Estadual Paulista; SOPHIA APARECIDA MORO CHAMILETE, Universidade Estadual Paulista; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE. |
Título: |
Efeito do tempo e temperatura na perda de água por cocção de carne bovina processada pelo método sous vide. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE ENGENHARIA, CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 1., 2023, São José do Rio Preto. Caderno [eletrônico] de resumos. São José do Rio Preto: UNESP/IBILCE, 2023. |
Páginas: |
p. 70. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A técnica sous vide é um método de processamento no qual o alimento é embalado a vácuo e cozido de forma controlada a uma temperatura entre 65ºC e 95ºC. |
Thesagro: |
Carne; Qualidade. |
Thesaurus Nal: |
Sous vide. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160199/1/EfeitoTempoTemperatura.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
20/07/2020 |
Data da última atualização: |
21/07/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
C - 0 |
Autoria: |
GONCALVES, I. S.; CARNEIRO, T. R.; VIANA, P. A. |
Afiliação: |
Igor Souza-Gonçalves, Universidade Federal de Viçosa; Tatiana Rodrigues Carneiro, Faculdade Unimed; PAULO AFONSO VIANA, CNPMS. |
Título: |
Survey of beetles in crop-livestock-forest integration system in Southeast Brazil. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Modern Concepts & Developments in Agronomy, v. 6, n. 3, p. 640-645, 2020. |
DOI: |
10.31031/MCDA.2020.06.000637 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this study was to determine the main families of beetles occurring in an integrated crop-livestock-forest system, evaluating the influence of abiotic factors (average temperature and rainfall) in their distribution in Prudente de Morais region, State of Minas Gerais, Brazil. The survey was carried out in the experimental farm EPAMIG Centro-Oeste. The sampling was conducted in five areas of the system. In each area were distributed nine pitfall traps which were weekly replaced. The sampling was made in the summer (02/03 to 03/02/2012) and in the winter (08/03 to 08/31/2012). The beetles were separated and identified at the family level, being the most representative ones identified to the tribe/genus. In the summer sampling Scarabaeidae (54.7%), Carabidae (16.3%) and Tenebrionidae (9.3%), were the most representative families while in the winter sampling Tenebrionidae (67.1%), Carabidae (14.6%) and Staphylinidae (14.6%) were the most representative ones. |
Palavras-Chave: |
ILPF. |
Thesagro: |
Besouro; Coleóptero; Sistema de Cultivo. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214688/1/Survey-beetles.pdf
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Marc: |
LEADER 01602naa a2200205 a 4500 001 2123925 005 2020-07-21 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.31031/MCDA.2020.06.000637$2DOI 100 1 $aGONCALVES, I. S. 245 $aSurvey of beetles in crop-livestock-forest integration system in Southeast Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe aim of this study was to determine the main families of beetles occurring in an integrated crop-livestock-forest system, evaluating the influence of abiotic factors (average temperature and rainfall) in their distribution in Prudente de Morais region, State of Minas Gerais, Brazil. The survey was carried out in the experimental farm EPAMIG Centro-Oeste. The sampling was conducted in five areas of the system. In each area were distributed nine pitfall traps which were weekly replaced. The sampling was made in the summer (02/03 to 03/02/2012) and in the winter (08/03 to 08/31/2012). The beetles were separated and identified at the family level, being the most representative ones identified to the tribe/genus. In the summer sampling Scarabaeidae (54.7%), Carabidae (16.3%) and Tenebrionidae (9.3%), were the most representative families while in the winter sampling Tenebrionidae (67.1%), Carabidae (14.6%) and Staphylinidae (14.6%) were the most representative ones. 650 $aBesouro 650 $aColeóptero 650 $aSistema de Cultivo 653 $aILPF 700 1 $aCARNEIRO, T. R. 700 1 $aVIANA, P. A. 773 $tModern Concepts & Developments in Agronomy$gv. 6, n. 3, p. 640-645, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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